Puutuotteiden huolto- ja käyttöohje

Kestävyys

Oikein käytettynä ja säilytettynä puukorut ja asusteet ovat kestäviä sekä säilyvät näyttävinä vuosikausia. Pitää kuitenkin muistaa, että puu on pehmeämpi luonnonmateriaali kuin esimerkiksi metallit ja erilaiset korukivet. Puuhun voikin tulla helpommin kolhuja ja naarmuja, joten tuotteita kannattaa säilyttää huolellisesti ja käyttäessä ottaa huomioon muutama alla mainittu seikka. Mikäli pintakäsittely kuluu tai naarmuuntuu, tuotteen voi käsitellä uudestaan antaen sille taas pitkäksi aikaa käyttöikää.


Käyttö

Tuotteiden pintakäsittely hylkii vettä hyvin, mutta niitä ei pidä kuitenkaan upottaa veteen tai mennä koru päällä suihkuun, saunaan tai uimaan. Mikäli koru tai asuste kastuu, se kannattaa kuivata mahdollisimman pian pehmeällä kankaalla. Tuotteiden kanssa kannattaa lisäksi välttää kaikenlaisten spray-tuotteiden suihkuttamista (mm. hiustuotteet, hajusteet, öljyt ja itikkamyrkyt). Spray-suihkeista voi jäädä korujen ja asusteiden pintaan roiskeita, jotka eivät lähde puhdistamalla pois. Ensin siis kampaus sekä muut asiat kuntoon ja vasta sitten korut päälle.


Puhdistaminen

Mikäli tuote on likaantunut, sen voi pyyhkiä kostealla ja pehmeällä kankaalla puhtaaksi. Puhdistuskemikaaleja tai hankaavia liinoja ei kannata käyttää.


Säilyttäminen

Puukorut ja -asusteet kannattaa säilyttää auringonvalolta suojattuna ja kaukana lämmönlähteistä (esimerkiksi lämpöpatterit ja uunit). Matkalle lähtiessä kannattaa varmistaa, ettei koru pääse laukussa heilumaan ja kolhiintumaan. Puukorun voi laittaa matkalaukussa esimerkiksi omaan pieneen suojapussiin tai rasiaan.


Pintakäsittelyn uusiminen

Mikäli pinta on vain naarmuuntunut, tuotteen voi käsitellä uudelleen. Pintakäsittelyn uusiminen maksaa 10€ per tuote (+postituskulut). Jokaisen tuotteen mukana tulevassa tuotekortissa on etuseteli, jolla saa yhden pintakäsittelyn ilmaiseksi!

Postita koru tai asuste minulle mielellään alkuperäisessä rasiassa kartonkikuoreen tai kuplamuovipussiin pakattuna. Muista laittaa etukortti mukaan! Pintakäsittelen tuotteen uudestaan ja postitan sen takaisin yleensä noin viikon tai puolentoista kuluessa.

Mikäli tuotteissa on isompia kolhuja tai lommoja, niin niiden mahdollinen korjaaminen (tai tuotteen korvaaminen uudella) katsotaan aina tapauskohtaisesti.