Tekijästä

Kuka tekstejä kirjoittaa?

Olen Mika Kareinen, vuonna ’85 Ilomantsissa syntynyt ja nuoruutensa viettänyt, mutta nykyisin Kontiolahdella asuva puuseppämestari. Olen aina pitänyt puutöiden tekemisestä ja peruskoulun jälkeen ala olikin yksi ammattiunelmista. Elämä vei kuitenkin toisiin töihin, ja vasta aikuisiällä, eli vuonna 2013 valmistuin puualan artesaaniksi Joensuussa. Kiinnostus puualaa kohtaan on kasvanut vuosien varrella, ja vuonna 2021 suoritin erikoisammattitutkinnon, eli puuseppämestarin koulutuksen. Olen päivätöissä Puuartistin verstaalla mittatilauspuuseppänä ja vapaa-ajalla teen kaikenlaisia kättentöitä, kunnostan vanhoja työkaluja sekä rakennan omaa käsityöverstasta. Voisin sanoa olevani tietynlainen “elämäntapakäsityöläinen”.

Pidän puusta materiaalina, koska siinä on pehmeyttä, lämpöä sekä omanlaista luonnetta. Puuta on yllättävänkin helppo veistää ja vuolla, mutta viimeisteltyjen tuotteiden valmistaminen vaatii ammattitaitoa, puun olemuksen tuntemista sekä oikeanlaiset työvälineet. Puu on materiaalina lisäksi mitä monipuolisin, sillä siitä voi valmistaa niin kauniita koriste- ja käyttöesineitä, uniikkeja huonekaluja kuin aikaa kestäviä ja terveellisiä puurakennuksiakin.

Haluan omalta osaltani vaalia käsityöläisyyttä ja puualaa nykypäivän yhä enemmän ja enemmän teollistuvassa maailmassa. Ajattelen, että kun asioita valmistetaan alusta lähtien itse ja tuotteet suunnitellaan sellaisiksi, että niitä voi korjata ja huoltaa, niin luomme tavaroihin oikeanlaisen ja pitkäikäisen suhteen. Arvostankin, materiaalista riippumatta, erilaisia käsitöitä sekä käsityömenetelmiä, niihin liittyvien taitojen ylläpitämistä ja taitavaa kädenjälkeä.


Luonnepuu – Puutöitä elämää varten

Työskentelen Luonnepuun parissa sivutoimisesti päivätöitteni ohella. Suunnittelen ja valmistan käyttöesineitä, koruja sekä asusteita. Kaikista parasta onkin nähdä, kun käsityönä tekemäni tuote löytää oikean asiakkaan ja tuo iloa käyttäjälleen, sekä tuleville sukupolville, vuosikausiksi eteenpäin.

Tarkemmin tuotteisiin voit tutustua Luonnepuun kotisivuilla.


Yhteystietoni