Tarinani

Kuka tekstejä kirjoittaa?

Olen Mika Kareinen, vuonna ’85 syntynyt, Kontiolahdella asuva puuseppämestari. Päivätyöni teen Puuartistin verstaalla mittatilauspuuseppänä ja vapaa-ajalla puuhastelen kaikenlaisia kättentöitä sekä harrastan jousiammuntaa.

Luonnepuu

Minulla on oma yritys nimeltään ”Luonnepuu”. Toiminimen kautta myyn sivutoimisesti suunnittelemiani ja käsintekemiäni puutuotteita, joihin voit tutustua tarkemmin Luonnepuun kotisivuilta.

Jousiammunta

Jousiammunnan harrastamisen aloitin vuonna 2006 Jousiammuntaseura Joutsin tiloissa ja laji vei heti mennessään. Ammuin pari ensimmäistä vuotta tähtäinjousella, jonka jälkeen siirryin suurimmaksi osaksi perinnejousten pariin. Harrastamista on tullut kokeiltua myös modernilla vaistojousella (englanniksi barebow) sekä taljajousella. Viimeiset vuodet olen ampunut enimmäkseen lyhyillä vastakaarijousilla käyttäen peukalolaukaisua. Olen myös itse veistänyt jousia mm. saarnesta, tammesta, vaahterasta ja pähkinäpuusta.

Vuoden harrastamisen jälkeen aloitin vetämään kursseja sekä erilaisia ryhmäopastuksia. Kuten oma harrastaminen, myös kurssit ja ryhmäopastukset kääntyivät melkein kokonaan vaisto- ja perinnejousten pariin. Suomessa ei ole ollut kunnollista kurssimateriaalia sekä perusopasta vaisto-/perinnejousiin liittyen, joten päätin tehdä sellaisen. Tästä sai alkunsa opassarja ”Vaistoampujen perusopas”, jonka julkaistut osat löydät PDF-muotoisena Lataukset-sivulta.